Mine oppussingsprosjekter

I løpet av de 4 siste årene har jeg totalrenovert boligen min på Nøtterøy. Jeg har gjort det meste av jobben selv, og har lært ekstremt mye av det. Jeg prøver alltid å se potensiale i alle rom og utnytte dem med løsninger som møter mine ønsker og behov. Huset trengte ingen akutt oppussing, men en liten oppgradering. Og min plan var egentlig å ta litt og litt, men et stort prosjekt blir fort større og det baller ofte på seg. Jeg ser nå at jeg kunne ha løst ting annerledes, men det er slik man lærer. Og det meste handler i grunn om å ha en god plan og en rød tråd. 

Uteplass

Jeg ønsket en bedre inndeling med soner, og jeg ønsket å skape en zen følelse med litt inspirasjon av tropisk tema. Siste som gjenstår nå er å få på tak på pergolaen. 

Kjøkken

Kjøkkenet var før L formet og man måtte helt inn i huset for å komme inn. Jeg åpnet opp gammel original dør inn fra gangen og laget ny romløsing og mer moderne kjøkken.

Masterbedroom

Soverommet var hvitt og sterilt når jeg flyttet inn og det hadde tapet med små sløyfer på. Så etter mange forsøk på blåtoner, landet jeg endelig på å ta alt i St. pauls blue. Taket også. Det gir en så lun og god følelse. Her er nytt garderobeskap satt opp og bygget inn, pluss ny dør og vindu og halve kledningen ute er byttet. 

Vaskerom

Den gleden og lykken det er å ha vaskerom er rett  å slett magisk. Jeg hadde ikke vaskerom i 1. etg. men i kjelleren og ønsket et oppe også. Så den siste resten av der gamle kjøkkenet, her var hovedinngangen til kjøkkenet før, har nå blitt et stilig og moderne vaskerom. Her leide jeg inn folk som støpte gulv og la inn sluk. Jeg har selv gjort alt og på gulvet er det lagt mikrosement.

Stue/spisestue

Når jeg flyttet inn var stuen på 40kvm og romløsningen var dårlig. Etter at jeg åpnet veggen inn på kjøkkenet så måtte spisestuen flyttes til stuedelen og plutselig fikk jeg en stue som var både koselig og litt mer personlig. Pluss en ny romflyt gjør at man kan gå rundt og at huset føles mer helhetlig. Før måtte man nesten ha kart for å komme seg rundt.

Gang/hall

Denne gangen gikk først fra å være beige til grå, så til hvit også nå til grønn. Jeg sleit litt mer å finne farger som gjorde at den virket mindre. For den var så stor og upersonlig. Nå elsker jeg den mørkegrønne, mot den lysegrønne som virkelig skaper en lun, koselig og harmonisk stemning når du kommer inn. Og det betyr mer enn man tror.